Ország-Világ egy helyen, ITT!

utazási központ
Nyitva tartás: H-P: 09:00-17:00, SZ: előzetes bejelentkezés esetén, V: zárva Tel/Fax: +36 (28) 414-763 Tel: +36 (30) 370-0557 E-mail: info@orvi.hu

A sajtótájékoztatón Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkárának bevezetőjéből ismét megtudhattuk, hogy az idei év rekordév lesz. A látogatók száma várhatóan meghaladja a 2014-es év 37,9 milliós adatát is. A 21. század a hazai fürdők reneszánszának tekinthető, a sok új létesítmény népszerűsítésére indult az Év Fürdője 2015 közönségszavazás. A Magyar Fürdőszövetség október második hétvégéjét pedig a Fürdőkultúra Napjává nyilvánította. A további sikerekhez azonban szükségesnek látszik az OEP-támogatás felemelése és áfa-csökkentés is.

Sánta Tibor, Az Év Fürdője 2015 főszervezője ismertette, hogy a szavazást három kategóriában hirdették meg, gondolva a kisebb vagy kevésbé ismert fürdőkre is.

Az Év Fürdője idén a hajdúszoboszlói Hungarospa lett, mely nemcsak az ország, de egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is.

 

A hajdúszoboszlói Hungarospa

 

Az Év Feltörekvő Fürdőjének a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központot választották a szavazók. Különlegessége a mínusz 120-170 Celsius fok közötti hőmérsékletű krioszauna.

A Helyiek Kedvenc Fürdője címet a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő nyerte, ahol Magyarország legnagyobb szabadtéri Kneipp-ligete található.

A különböző kategóriák további helyezettjeit böngészve feltűnt, hogy a „nagyok” (Budapest, Hévíz, Harkány) nem tudtak a dobogó felső fokára kerülni, a nagyarányú nemzetközi vendégforgalom a szavazásnál éppen hátránynak bizonyult, ők ugyanis nem szavaztak). A Feltörekvő Fürdők inkább az Alföld, a Helyiek Kedvenc Fürdői pedig főként a Dunántúlon találhatók. Késhegyre menő verseny ez utóbbi két kategóriában alakult ki, hiszen a helyiek lokálpatriotizmusa itt tudott igen erősen megnyilvánulni.

Bővebb infówww.azevfurdoje.hu

 

Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

 

 

Kerekdombi Termálfürdő

 

Forrás: Turizmus Online