Ország-Világ egy helyen, ITT!

utazási központ
Nyitva tartás: H-P: 09:00-17:00, SZ: előzetes bejelentkezés esetén, V: zárva Tel/Fax: +36 (28) 414-763 Tel: +36 (30) 370-0557 E-mail: info@orvi.hu

Karácsonykor kevesen, az év utolsó napján azonban annál többen szeretnének kimozdulni otthonról. A trivago.hu szálláskereső weboldal adatai szerint Budapest a keresett európai úti célok között van, és lassan nem marad szabad szoba 2015 utolsó éjszakájára.

A legnépszerűbb szilveszteri városok európai listáján Budapest tizenhatodikként szerepel. Az első London, de Párizs, Berlin és Amszterdam szálláshelyei is rengeteg bulizni vágyót fogadnak majd december 31-én.

Az oroszok és szlovének toplistáján is harmadik a magyar főváros, de a csehek, görögök, horvátok, szlovákok 10 legkeresettebb szilveszteri úti célja között is szerepel Budapest. A fővároson kívül két kedvelt fürdőváros, Hévíz és Hajdúszoboszló szállásai között keresgélnek legnagyobb arányban a külföldről érkezők.

 

 

Siófoki szállásokra szánunk a legtöbbet

Fürdővárosaink persze a hazai utazók körében is népszerűek. A magyarok legkeresettebb úti céljainak listája szilveszterkor sem tér el sokban a szokásostól. A legtöbben budapesti szállásokat keresnek 2015 utolsó bulijához, de Hajdúszoboszlón, Hévízen és Sárváron is sokan búcsúztatják az óévet. A trivago látogatói a legnépszerűbbek közül Pécsett kerestek kvártélyt a legalacsonyabb átlagos áron, Siófokra pedig a legtöbbet, körülbelül 38 ezer forintot hajlandók fizetni (két főre, egy éjszakára).

Akik külföldre mennének, azok legnagyobb arányban a prágai, bécsi, valamint párizsi szállások iránt érdeklődnek, de akadtak olyanok is, akik távolabbi úti célban gondolkodnak és Dubaj szálláshelyei között szemezgettek.

 
 

 

Inkább apartman, mint olcsó hotel

Azok közül, akik nem akarják otthon, vagy házibuliban tölteni a szilvesztert, a legtöbben a kategória nélküli szálláshelyeket keresik, tehát apartmanokat, apartmanhoteleket, vendégházakat, B&B szállásokat, ám hasonló arányban vannak, akik a 4 csillagos hotelek iránt érdeklődnek. A 3 csillag a középmezőnyben van, ám 5, illetve 2 és 1 csillagos hotelekre jóval kevesebben kattintanak.

Megtelnek a szálláshelyek

A trivago.hu oldalán a legtöbb (szilveszter napjára irányuló) keresés ugyan december első hetében történt, de nem sokkal kevesebb azok aránya, akik korábban, már november közepén nekiálltak a szemezgetésnek.

Aki utazni szeretne, de még nem foglalt szállást, annak érdemes gyorsan döntenie, ugyanis a jelentősebb városokban már alig találni szabad szobát. A fővárosban és Siófokon a trivago.hu-n elérhető ajánlatokat figyelembe véve jelenleg körülbelül 90%-os a foglaltság, 2015 legnépszerűbb hazai fürdővárosában, Hajdúszoboszlón 95% feletti, Egerben pedig már csak néhány szálláshelyen kínálnak kiadó szobákat. A kedvelt úti célok közül Hévízen, Pécsett még a szálláshelyek kicsivel több mint 10%-a elérhető, de érdemes próbálkozni Győrben is, ahol egyelőre 70% körüli a foglaltság.

(forrás: Turizmus Online)